Loading...
Wassen hond 2017-03-25T19:42:25+00:00

Wassen

Wassen hond is dit verstandig of niet en hoe vaak kunt de hond wassen. Het kan iedereen overkomen dat de hond lekker in de modder heeft lopen rollen, of heerlijk in een rotte vis heeft lopen draaien of dat de hond in een smerige sloot is gevallen. Het is dan ook logisch dat u, uw hond even een wasbeurt wilt geven. Het is een fabeltje om te geloven dat je de hond niet hoeft te wassen. Iedere hond wordt blootgesteld net als wij mensen aan vuiligheid. Denk maar eens aan uitlaatgassen van een auto of zand of modder. Al deze stoffen zorgen ervoor dat de hond stinkt of ruikt en blijft in zijn vacht zitten. Een hond die een vervuilde huid heeft kan daardoor jeuk krijgen of een huiduitslag.

Is wassen nu echt zo slecht voor een hond?

Als u niet de juiste hondenshampoo gebruikt waarmee u de hond wast dan heeft dit wel nadelige gevolgen voor de hond. Er bestaan speciale hondenshampoos die speciaal zijn afgestemd op de PH-waarde van de huid van uw hond. En deze shampoos ruiken ook heerlijk en uw hond vind een wasbeurt af en toe best fijn.

Hoe kan ik mijn hond wassen

Waar je je hond wast hangt mede van het formaat van de hond af. Een shitzu kun je makkelijk in de badkuip tillen, maar een Sint Bernard past toch iets minder goed. Zorg als je voor de badkuip kiest wel voor een anti slip matje, dan is de kans dat je hond angstig reageert minder groot. Voor middel-  en grote honden is het meestal handiger om ze in de tuin te wassen zodat je niet meteen ook je hele huis hoeft te poetsen.
Sommige honden vinden de tuinslang geweldig, maar als je een hond hebt die de tuinslang verschrikkelijk vindt kun je ook een paar emmers water gebruiken. Het is handig om je hond een halsband of tuigje te laten dragen, zodat je hem vast kunt houden als hij er halverwege klaar mee is. Zorg er eerst voor dat je hond klit vrij is door hem goed te kammen, klitten zijn er veel moeilijker uit te krijgen zodra de wacht gewassen is. Maak je hond goed nat, let hierbij op dat er geen water in de neus komt, door er voor te zorgen dat het hoofd naar beneden wijst, of gewoon de kop droog te laten. Masseer daarna de hondenshampoo in op de zelfde manier als je met je shampoo in je eigen haar zou doen. Spoel het vervolgens goed uit en zorg dat er geen resten achter blijven. Je kunt gewoon een (oude) handdoek gebruiken om je hond af te drogen, het is bij langharige honden handig om even te wachten tot ze zelf geschud hebben anders is je handdoek meteen door en door nat. Veel honden vinden het fijn om na het wassen over tapijt of een kleed te rollen, gelukkig is hij schoon en kan het dus niet zoveel kwaad.

Ik kan mijn hond thuis niet wassen wat voor opties zijn er dan?

Je kunt dan naar een trimsalon gaan maar er zijn ook wasstraten voor honden, soms bij een dierenwinkel of bij een tuincentrum, daar kunt u zelf uw hond wassen. Dat bespaart een hoop nattigheid in uw huis! En is tevens ook nog betaalbaar.

Natuurlijke hondenshampoo en vachtverzorging

Bij DierenspeciaalzaakHoofddorp kunt u de beste natuurlijke hondenshampoo, ecologische hondenshampoo, natuurlijke conditioner, verzorgingsspray voor de vacht kopen. Natuurlijke of ecologische shampoo voor de hond is beslist de beste keuze om te kopen voor uw hond. Voor de hond is het belangrijk dat zijn vacht in conditie is en dat hij letterlijk én figuurlijk lekker in zijn vel zit. Door het gebruik van een natuurlijke vachtverzorging blijft de natuurlijke balans van de hondenhuid in tact. Heeft uw hond last van schimmels of gisten op de huid? Ook daarvoor hebben wij een natuurlijk alternatief die absoluut effectief is. Deze natuurlijke verzorgingsproducten voor de hond kunnen daar goed bij helpen