Loading...
Apporteren vervolg 2023-08-11T10:07:15+00:00

Apporteren Vervolg

Je kunt starten op de volgende datum/tijd:

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Apporteren vervolg

Apporteren is een bezigheid waarbij je je hond de opdracht geeft een object te halen en dit ook weer bij je terug te brengen. Het is een manier om gehoorzaamheid te trainen en tegelijkertijd een leuk spel voor de hond. Wij werken met canvas dummy’s. Het aanleren gaat door middel van een clicker. De clicker is een duidelijk positief hulpmiddel om de hond een oefening aan te leren.

Het zoeken en het oppakken van voorwerpen zit in het jachtinstinct dat je hond van nature heeft. Hoe verder zijn jachtinstinct is ontwikkeld, hoe makkelijker de oefening is aan te leren.

In de cursus apporteren vervolg leert je hond verschillende soorten apporten aan. Denk aan apporteren met verleiding of een dummy uit een tunnel halen of tussen banden zoeken. De basistraining dient eerst afgerond te zijn voordat de vervolgtraining gestart kan worden.

Tijdens de cursus kan er 1 hond tegelijk aan het werk. We zetten altijd wat oefeningen klaar zodat je deze zelfstandig kan oefenen. Dit voorkomt onnodig lang wachten.

Voor aanvang van les 1 dien je een canvas dummy van 250 gram of 500 gram (afhankelijk van de grote van je hond) te hebben. Ook de 211,5 acme fluit en een clicker.  Als je dat niet hebt kan je een apporteer pakketje kopen met 1 dummy plus een fluit en een clicker in de winkel of op de hondenschool bij les 1, kosten hiervoor zijn € 35,00.

Het programma Vervolg apporteren

  • Samenwerking hond en baas
  • Dummy netjes afgeven
  • Apport op afstand
  • Apport met verleiding
  • Een apport zelfstandig zoeken
  • Meervoudige apporten in 1 oefening