Loading...
Apporteren 2023-10-09T12:31:32+00:00

Apporteren Basis

Je kunt starten op de volgende datum/tijd:

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Apporteren basis

Apporteren is een bezigheid waarbij je je hond de opdracht geeft een object te halen en dit ook weer bij je terug te brengen. Het is een manier om gehoorzaamheid te trainen en tegelijkertijd een leuk spel voor de hond. Wij werken met canvas dummy’s. Het aanleren gaat door middel van een clicker. De clicker is een duidelijk positief hulpmiddel om de hond een oefening aan te leren.

Het zoeken en het oppakken van voorwerpen zit in het jachtinstinct dat je hond van nature heeft. Hoe verder zijn jachtinstinct is ontwikkeld, hoe makkelijker de oefening is aan te leren.

In de cursus apporteren basis leert je hond de dummy op te pakken, vast te houden en terug te brengen.

Tijdens de cursus kan er 1 hond tegelijk aan het werk. We zetten altijd wat oefeningen klaar zodat je deze zelfstandig kan oefenen. Dit voorkomt onnodig lang wachten.

Het is van belang dat je hond geïnteresseerd is in het ophalen van een bal of speeltje voordat je je aanmeldt voor deze training. Als dit niet het geval is kun je contact opnemen voor een introductie les van 30min.

Voor aanvang van les 1 dien je een canvas dummy van 250 gram of 500 gram (afhankelijk van de grote van je hond) te hebben. Ook de 211,5 acme fluit en een clicker.  Als je dat niet hebt kan je een apporteer pakketje kopen met 1 dummy plus een fluit en een clicker in de winkel of op de hondenschool bij les 1, kosten hiervoor zijn € 35,00.

Het programma Basis apporteren

  • Aanleren clicker
  • Interesse wekken
  • Dummy vasthouden
  • Dummy ophalen
  • Dummy terugbrengen
  • Dummy afgeven
  • Dummy leren zoeken