Loading...
Hersenwerk workshop 2023-10-25T10:22:30+00:00

Hersenwerk workshop

Er is op dit moment nog geen datum ingepland voor deze workshop.

Aanmelden via de mail info@hondentraininghoofddorp.nl

(duur 1 tot 1 ½ uur kosten € 25,- p.p.)

Hersenwerk is een erg belangrijk onderdeel wat kan bijdragen aan het verwerken van ervaringen, rust creëren in het hoofd van de hond en rust in huis of bij het aanleren van de bench.

Voor veel (jonge) honden is het moeilijk om te schakelen tussen een drukke activiteit (zoals o.a. rennen in het bos) en weer thuis rustig moeten zijn ook wanneer een hond stressvolle situaties meemaakt is het belangrijk om dit te verwerken op een fijne manier.

Tijdens hersenwerk wordt er enorm veel inspanning van de neus en de hersenen van de hond gevraagd, om te focussen op bijvoorbeeld het verkrijgen van voertjes, dit kost ook mentaal een hoop energie voor de hond. De hond leert om zelfstandig dingen te doen, om zijn doel te bereiken, de hond leert hierdoor vindingrijk te zijn en zelf te zoeken naar oplossingen.

Tijdens de workshop worden er verschillende hersenwerk spellen aangeboden met uitleg over het spel, van snuffel werkjes tot spellen waar ze lichamelijk wat voor moeten doen, zoals verschuiven of weg halen van een bakje of klepje.

Omdat er verschillende honden mee zullen doen (max 6) rouleren we iedere 5 minuten, zo leert de hond verschillende spellen van huis/tuin keuken gerei tot bestaande spellen met verschillende moeilijkheidsgraden.

Bij 6 aanmeldingen sluit de nieuwe workshop dus geef u snel op, vol = vol

Wij vinden aandacht en ruimte belangrijk. Daarom zijn onze groepen niet groter dan 6 honden. Zo kan iedere hond het beste uit de training (workshop) halen.