Loading...
Kynofobie 2022-05-02T23:05:17+00:00

Kynofobie ( angst voor honden)

Met de hoeveelheid honden die er zijn in Nederland zou je denken dat we met zijn allen gek zijn op onze honden en dat er niemand bang is voor ze. Maar er zijn veel mensen behoorlijk angstig voor honden, soms zonder aanwijsbare oorzaak, soms omdat ze gebeten zijn of als klein kind een nare ervaring hebben opgelopen. Het is erg vervelend als je een fobie hebt voor honden, vooral omdat je ze overal tegenkomt.

Nu is angst voor honden meestal goed behandelbaar met een goede training voor kynofobie-gedragstraining.

Voor wie?

Voor een ieder vanaf 6 jaar tot 100 jaar die echt bang is voor honden kunnen wij een op maat gemaakt programma aanbieden.

Als je zo bang bent voor honden dat het je leven gaat beïnvloeden op een negatieve manier dan heb je een fobie voor honden, als je kind niet meer buiten durft te spelen, niet alleen naar school durft te lopen vanwege de angst om een hond tegen te komen, niet naar vriendjes/vriendinnetjes gaat omdat ze een hond hebben, jijzelf niet op visite gaat bij kennissen die een hond hebben, etc. etc.

Je bent constant bezig met het opletten of je geen hond tegenkomt, je hartkloppingen krijgt omdat je een hond ziet, als je hem al in de verte ziet aankomen begint dat nare gevoel al. Het heeft niet alleen een grote impact op jou en je privé leven maar ook op dat van je gezin en jouw omgeving.

Wil je van je angst af?

Bij HondentrainingHoofddorp werken deskundigen die alles weten van hondengedrag en kunnen je helpen om van de angst voor honden af te komen. Hier leer je hoe je interactie met een hond kan beleven. Wij begeleiden je stapsgewijs hoe je een hond minder eng gaat vinden waardoor  je weer beter en fatsoenlijker door het leven kan. Wij oefenen niet met een en de zelfde hond maar met meerdere verschillende honden (klein, groot, rustig, druk, pup, volwassen) zo leer je om te gaan met diverse honden.

Hoe werkt het.

Wij maken per individu een programma op maat afgestemd op de persoon en de mate van angst. Met dit programma gaan we iedere week een stapje verder zodat we het steeds spannender maken. We beginnen met een intake gesprek, dan gaan we je laten zien wat honden kunnen zonder dat de hond en jij contact kunnen maken, je zit in een afgesloten ruimte en de hond kan niet bij je komen. (dit doen we alleen als je er klaar voor bent).  Zo gaan we stapje voor stapje steeds verder tot dat je met een rustige hond interactie kan hebben en dat je dat durft. Uiteindelijk ga je het geleerde in de praktijk brengen met andere honden, zowel bekende als onbekende honden binnen als buiten.

Samen zorgen we ervoor dat je de angst voor honden gaat overwinnen, zodat je weer een leven krijgt zonder angst.

Neem contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Waar wordt het gegeven; HondentrainingHoofddorp (trainingslocatie) en bij DierenspeciaalzaakHoofddorp (winkel)

In overleg wordt er een start datum en eind datum gepland voor de sessies, deze sessie duren ongeveer 45 a 60 minuten, gemiddeld zijn er 10 a 12 sessies nodig.