Loading...
Sport en Spel avonden 2023-09-18T15:37:49+00:00

Sport en Spel Basis

Je kan starten op de volgende datum/tijd

Woensdag 15 november 2023 0m 20:30 uur

Sport en Spel Basis

Het doel van de cursus sport en spel is plezier, het bevorderen van de vertrouwensband tussen mens en dier en het verbeteren van de communicatie met jouw hond. Bovendien is het een sportieve activiteit voor de hond en zijn baasje! De hond doorloopt volgens bepaalde regels en zonder lijn of halsband een parcours. Het baasje mag de hond alleen aansturen met commando’s en lichaamstaal.

Een parcours bestaat uit meerdere hindernissen of obstakels. Je hond moet deze hindernissen nemen naar aanleiding van jouw aanwijzingen.

Om de hindernissen aan te leren gebruiken we de zogenaamde “Touch” om de hond op een veilige manier over de hindernissen te bewegen.

In de cursus sport en spel basis krijg je onder andere de volgende hindernissen aangeleerd. Brug, band, balansbal, wip, breedte sprong. Zodra de toestellen zijn aangeleerd wordt er een klein parcours opgebouwd.

Tijdens de cursus kan er maar 1 hond tegelijk over de hindernissen. In de lessen staan er buiten het parcours losse hindernissen om zelfstandig te oefenen. Dit voorkomt onnodig lang wachten.

Deze training vraagt veel van het lichaam van de hond, daarom is deze training alleen te volgen als je hond 10 maanden of ouder is.

Het programma sport en spel basis

  • Aanleren touch
  • Aanleren verschillende hindernissen
  • Aanleren verschillende obstakels
  • Parcours leren lopen