Loading...
Hoopers 2024-01-29T21:14:10+00:00

Hoopers

Je kunt starten op de volgende datum/tijd:

Zaterdag 9 maart 2024 om 14:00 uur
Zaterdag 20 april 2024 om 14:00 uur
Zaterdag 15 juni 2024 om 14:00 uur

Hoopers: Laagdrempelige training met je hond.

Hoopers is een leuke en actieve hondensport waar de meeste honden en baasjes veel plezier aan beleven. Benieuwd? Lees verder.

Wat is Hoopers?

Nadac Hoopers is een vrij jonge sport in Nederland welke is over komen waaien vanuit Amerika.

Hoopers is geschikt voor elke hond die het leuk vindt om met de baas te werken. Doordat het parcours geen sprongen bevat, is het lichamelijk niet zwaar en dus ook erg leuk voor honden die meerder Agility cursussen hebben gevolgd, of voor jonge honden die in de toekomst de Agility willen gaan volgen. Ook zeer geschikt voor honden die niet goed kunnen springen (klein of groot) of dat niet mogen. Er worden vier verschillende toestellen gebruikt:

  • Hoops, gates, tonnen en (korte) tunnels

Hoe werkt Hoopers?

Er wordt een parcours uitgezet met voor de hond logische lijnen. De variatie hierin maakt het voor de hond juist zo leuk. In tegenstelling tot Agility waarbij meegelopen mag worden door het baasje (handler genoemd), dit is bij Hoopers niet toegestaan. De handler staat in een vak en stuurt van daaruit de hond aan. De honden leren zoveel mogelijk zelfstandig en op aanwijzing van lichaam en stem commando’s van de handler het parcours af te leggen. Daardoor is de sport ook zeer geschikt voor een handler met fysieke beperkingen. Doordat de hond zelfstandig het parcours af moet leggen is Hoopers niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk een uitdaging. Ook ontstaat door training een mooie samenwerking tussen baas en hond.

Hoopers aanleren.

Bij Hoopers wordt er alleen maar positief en zonder druk getraind. Dit betekend dat de hond het vooral leuk moet vinden om de Hoops op te zoeken, om de ton heen te lopen en door de tunnel heen te racen. Dit kost tijd en geduld om het aan te leren maar, goed nieuws iedere hond kan het leren. Bij het aanleren wordt voornamelijk gebruik gemaakt van target training en wordt beloond met voer en spelbeloningen.

Voordelen Hoopers voor hond en baas

Hoopers is een volwaardige hondensport, waarbij honden alle basisvaardigheden leren zoals luisteren en concentreren. Doordat honden deze sport net als bij alle andere hondensporten, leren door middel van positiviteit en beloning  vinden honden het ook erg leuk. Dit feit en het feit dat het de band tussen hond en eigenaar bevordert, maakt het de ideale hondensport voor honden van alle rassen en leeftijden. Het is de sport om lekker bezig te zijn en blijven met jouw hond ook als je als baas wat minder ter been bent.