Loading...
Warmte Advies 2017-02-26T17:04:28+00:00

 Warmte Advies:

Hieronder volgen de belangrijkste:
– Laat dieren zoveel mogelijk binnen verblijven op een koele plaats en op een koele vloer. Dieren zweten via hun voetzolen en raken warmte kwijt via hun tong.
– Zet een ventilator neer zodat er genoeg luchtverplaatsing is. Is er een ruimte met airco, dan doet u uw huisdier een plezier om hem of haar daar te laten verblijven.
– Zorg constant voor vers en koel drinkwater.
– Ga het liefst ’s morgens vroeg lopen met uw hond en ’s avonds laat. Tussendoor alleen op schaduwrijke plaatsen en zo kort mogelijk. Uw hond zal zich overdag rustig houden.
– Voor voeding geldt dit ook; vaak eten dieren met deze temperaturen het liefst ’s avonds, als de temperatuur wat gedaald is, hun grootste portie voer. ’s Morgens vroeg dus een portie voer geven en tussendoor een klein beetje koel vlees is een goede tip. En later op de avond een groter portie vleesvoer.
– Normaal raden we aan om het voer op kamertemperatuur te serveren, doch met deze temperaturen dient u het voer niet op kamertemperatuur te laten komen. 5 minuten van te voren uit de koelkast halen, in de voerbak scheppen, even afdekken met plastic folie en dan serveren is voldoende. Dieren waarderen een koele maaltijd nu meer.
– Hoogstwaarschijnlijk ten overvloede: maar laat een dier niet achter in de auto. Ook niet voor bijv. slechts 2 minuten. Dat kan al fataal zijn. Dit geldt uiteraard ook voor het naast de fiets laten lopen.
– Er zijn speciale koelmatjes en bandana’s te koop voor honden. Er zijn ook katten die graag op zo’n matje gaan liggen om hun warmte kwijt te raken.