Loading...
Wanneer mag ik starten met een puppycursus? 2021-06-14T09:04:34+00:00

Wanneer mag ik starten met een  puppycursus?

Met 8 a 9 weken of pas na de 3e vaccinatie? ( dus met 12 weken)

Ik krijg veel vragen en opmerkingen van mensen met een puppy dat ze het advies krijgen om pas met een puppytraining te beginnen na de 3e vaccinatie. Want dan is het puppertje beschermd en anders niet.

Dit is ontzettend jammer.

De eerste vaccinatie is de verlenging van moeder, de tweede prik is voor o.a. de Parvo en de derde vaccinatie is om het volledig te maken en dan is je puppy ook helemaal beschermd voor de Parvo.

Hierdoor is uw puppy al goed beschermd alleen niet voor de Parvo, dus dient u op te passen met waar laat ik de pup uit! Ga niet op een algemene uitlaatplaats want daar kan de Parvo heersen.

Als U  bij ons komt trainen, traint u in een gesloten ruimte en daar heerst geen Parvo want het is geen uitlaatplaats.

Buiten dat om zit u puppy zodra u hem gaat ophalen in de 1e socialisatie fase en dat is de fase waarin de pup ontzettend veel leert en opneemt.

Zodra u pas met de pup vanaf 12 weken de training gaat volgen zit de pup in de 2e socialisatie fase en dat is de angstfase waarin de pup alles wat eerst positief was en is nu kan ervaren als negatief.

Hierdoor heeft hij dus de 1e socialisatie fase gemist en heeft daardoor de rest van zijn leven een achterstand in zijn ontwikkeling.

Dus ons advies is ga zodra u de pup heeft direct beginnen met socialiseren in de breedste zin des woord. En wil je met je puppy een training volgen start dan zodra ze 8 a 9 weken zijn.

Een puppy moet zijn eerste vaccinaties krijgen als hij 6 weken, 8/9 weken, 12/13 weken en een jaar oud is. Daarna moet jouw hond jaarlijks worden gevaccineerd tegen de ziekte van Weil en ten minste elke 3 jaar tegen ernstige ziektes zoals het Parvo virus, hondenziekte en infectieuze leverontsteking (HCC).