Loading...
Waarom heeft een puppy vaccinaties nodig? 2021-06-15T10:33:31+00:00

Waarom heeft een puppy vaccinaties nodig?

Vaccinaties helpen besmettelijke en soms dodelijke ziekten voorkomen. Sommige zijn verplicht, terwijl andere worden aanbevolen. Het is erg belangrijk dat u er op toeziet dat het juiste vaccinatieschema wordt gevolg voor uw puppy!

Direct na de geboorte zijn puppy’s volledig afhankelijk van de antilichamen die zich in de moedermelk bevinden. Deze beschermen hen tegen schadelijke micro organismen.

Deze bescherming neemt echter na verloop van tijd af. Hiervoor worden puppy’s kwetsbaarder voor besmettelijke ziekten. De juiste vaccinaties op de juiste leeftijd helpen voorkomen dat uw puppy een ziekte of infectie oploopt.

Waartegen moet een puppy worden gevaccineerd?

De verplichte vaccinaties zijn o.a.:

  • Ziekte van Carré
  • Hondenhepatitis (leverziekte)
  • Honden Parvo virus ziekte
  • Ziekte van Weil

Aanbevolen vaccinaties zijn o.a.:

  • Hondsdolheid
  • Kennelhoest

Hoe weet ik welke vaccinatie mijn puppy nodig heeft?

Overleg met uw dierenarts en vertel waar uw puppy zijn tijd doorbrengt, denk dan aan; dagopvang, vakantieopvang, het bos, of in een dierenpension, etc., vertel ook als uw hond naar het buitenland gaat of deelneemt aan hondenshow, evenementen, wedstrijden of jacht.

Wanneer moet mijn pup worden gevaccineerd?

  1. 7 tot 9 weken: ziekte van Carré, besmettelijke Hepatitus, Parvovirus.
  2. 11 tot 13 weken: booster voor drie eerdere vaccinaties, hondsdolheid en ziekte van Weill.
  3. 15 tot 17 weken: booster voor hondsdolheid en ziekte van Weill.
  4. 15 maanden Booster van alle vaccins.

Ieder jaar wordt er gekeken door de dierenarts welke vaccinatie hij moet geven aan de hand van het vaccinatieboekje, ze krijgen dan de grote cocktail of de kleine cocktail.

Het is van het grootste belang dat het juiste vaccinatieschema wordt gebruikt voor uw puppy, aangezien hondenvaccinatie een van de belangrijkste preventieve maatregel voor de gezondheid van uw hond is. Zodra u uw puppy in huis heeft is het van belang om met uw dierenarts ervoor te zorgen dat uw puppy de juiste vaccinaties krijgt en op het juiste moment.