Loading...
Voerbaknijd pup 2017-03-02T21:42:10+00:00

Voerbaknijd pup

Voerbaknijd bij honden is vaak dat ze hun voerbak willen verdedigen of dat je niet bij de hond of pup in de buurt mag komen als de pup eet. Vanuit de ogen van de pup gezien is de hond die het allerlaatste in de rangorde staat altijd zijn voer mag verdedigen. Zodra de pup in huis is ga je leren dat zodra de pup zijn eten krijgt de pup hier eerst netjes voor dient te gaan zitten. En dan zodra je het voer aan de hond geeft je de pup hier toestemming voor geeft en dan ga je lekkers toevoegen in plaats van de voerbak weg te halen dit kan leiden tot voerbak agressie. De pup mag het als iets positiefs ervaren als wij bij de pup in de buurt komen.

Waarom honden voerbaknijd kunnen vertonen:

Voerbaknijd agressie wordt namelijk al aangeleerd als de pups nog maar net geboren zijn en er “gevochten” wordt om de tepel waar het meeste melk uitkomt. Dit zit er dus al heel snel in. Voerbaknijd agressie wordt ook nog wel eens versterkt als de fokker te kleine bakken met voer neerzet waaruit alle pups zelf hun deel moeten veroveren. Afzonderlijke bakjes voor ieder pup zou beter zijn.

Oefenen voerbaknijd pup:

U gaat op de grond zitten bij de pup terwijl u de pup eten geeft. U zit naast de pup en er wordt geen actie ondernomen. Vervolgens gaat u naast de pup zitten en geeft u wat lekker uit uw hand. Vervolgens brengt u die hand naar de bak en laat de pup hieraan snuffelen en krijgt de pup het lekkers. Dan is de oefening klaar. De volgende keer als de pup al eet doet u het lekkers in zijn bak en u zal zien dat pup weer door zal eten met zijn voer. Daarna einde oefening. Oefen dit 1 x per dag het moet wel leuk blijven!

Uitbreiding voerbaknijd pup:

De pup weet nu dat u wat lekkers heeft u kunt nu rustig proberen uw hand eventjes in zijn voerbak te doen, de pup zal nu gaan snuffelen en u wacht een paar seconde voordat u het lekkers in zijn voerbak doet. U zult zien dat de pup nu stopt met eten zodra uw hand naar de voerbak gaat. Op dat moment pakt u de voerbak even op en voegt wat lekkers toe en zet de voerbak weer neer en u zult zien dat de pup weer rustig verder gaat eten. Om de oefening nu uit te breiden gaat u nu niet meer naast de pup zitten maar komt u aanlopen met iets lekkers. U pakt de bak op en u kunt dan op het aanrecht het lekkers eraan toevoegen. Zo leert de pup in alle rust te gaan zitten voor zijn voerbak en geeft u de pup toestemming om te eten. Als dit allemaal goed gaat wordt het een automatisme voor de pup en is het geen probleem meer dat u bij de voerbak in de buurt komt.