Loading...
Uitvallen naar andere honden 2017-03-02T20:33:50+00:00

Uitvallen naar andere honden 

Tijdens een wandeling met uw hond gaat alles prima, totdat u een andere hond tegenkomt. U weet wat er nu gaat gebeuren en nerveus probeert u te bedenken wat u gaat doen. Blijft u staan? Keert u om? Of loopt u met een grote boog om uw tegenligger heen? Wanneer uw hond uitvalt naar andere honden is dat zowel voor u als voor uw hond uiterst vervelend. Een flinke wandeling zal steeds minder aantrekkelijk voor u worden en voordat u met uw hond naar buiten gaat, bedenkt u zich op welke route u de minste honden tegen zult komen. Het kan zijn dat uw hond dit gedrag altijd heeft vertoont, of dat het plotseling is begonnen. 

Waarom uitvallen naar andere honden?

Het uitvallen naar andere honden kan meerdere oorzaken hebben. Uw hond is mogelijk angstig, dominant of hij heeft het gevoel u te moeten beschermen. Misschien dat uw hond niet voldoende gesocialiseerd is of misschien ziet uw hond u niet als zijn leider. Het is belangrijk bij uzelf na te gaan hoe uw relatie met uw hond is. U bent de leider en het is belangrijk dat u zich zo gedraagt.

U kunt hierin privé training volgen om het probleem aan te pakken.

Door privé training te volgen krijgt u voor zowel uzelf als voor de hond de volledige aandacht met de training.

“Sociale Hondentraining”

HondentrainingHoofddorp biedt een pakket aan waarbij u kunt kiezen welk specifiek probleemgedrag u wilt oppakken met uw hond.

  • Uitvallen naar andere honden
  • Mijn hond luistert niet als hij buiten losloopt
  • Mijn hond trekt aan de lijn
  • Mijn hond springt op
  • Hoe leer ik mijn hond apporteren
  • Hoe leer ik een goede omgang met mijn hond
  • Sociaal wandelen met andere hondeneigenaren