Loading...
Trekken aan de lijn 2017-03-02T20:32:48+00:00

Trekken aan de lijn

Ongewenst gedrag van uw hond: trekken aan de lijn

Het is een veel voorkomend probleem: honden die aan de lijn trekken. Niet zelden zie je op straat mensen die door hun hond worden uitgelaten. De hond loopt voorop en het baasje wordt er achteraan getrokken. De baasjes trekken dan regelmatig hard aan de lijn of roepen iets naar hun hond in de hoop dat rustiger zal gaan lopen. Met het schaamrood op hun kaken laten ze zich door hun hijgende, naar adem snakkende viervoeter meeslepen, terwijl ze zich afvragen hoe het kan dat andere honden wél rustig aan de lijn lopen.

Waarom doen honden dat?

Om uw hond het trekken aan de lijn af te leren, zult u eerst moeten begrijpen waarom uw hond dit doet. Uw hond leert vaak al op jonge leeftijd dat het trekken aan de lijn hem iets oplevert. Net als bij veel ander ongewenst hondengedrag worden de eerste fouten gemaakt wanneer de hond nog een pup is. Dit zit in de kleinste dingen en daardoor wordt het snel over het hoofd gezien. Het resultaat is echter overduidelijk: uw hond trekt aan de lijn omdat hij daarvoor beloond wordt; hij komt namelijk precies waar hij wil komen (zelfbeloning) of hij vat uw gemopper en correcties op als een beloning.

Om uw hond het trekken aan de lijn af te leren zijn er ook speciale tuigen welke u kunt verkrijgen bij Faunaland Skagerhof.

U kunt hierin privé training volgen om het probleem aan te pakken.

Door privé training te volgen krijgt u voor zowel uzelf als voor de hond de volledige aandacht met de training.

“Sociale Hondentraining”

HondentrainingHoofddorp biedt een pakket aan waarbij u kunt kiezen welk specifiek probleemgedrag u wilt oppakken met uw hond.

  • Uitvallen naar andere honden
  • Mijn hond luistert niet als hij buiten losloopt
  • Mijn hond trekt aan de lijn
  • Mijn hond springt op
  • Hoe leer ik een goede omgang met mijn hond
  • Sociaal wandelen met andere hondeneigenaren

Ook kunt u komen trainen bij hondentrainingHoofddorp.