Loading...
Tips opspringen hond 2021-05-15T23:01:24+00:00

Tips opspringen hond!

Een hond springt omdat hij contact wil maken met je gezicht. (kijk maar hoe honden elkaar begroeten, altijd neus tegen neus) Dat is dus heel normaal “sociaal” gedrag.

Dus indien wij dingen gaan doen, zoals door de hond heen lopen, rug toekeren, etc., laten we in de ogen van de hond extreem “asociaal” gedrag zien.

  1. Leer de hond dat je hem laag bij de grond begroet, buk dus zelf een keer of ga op je hurken.
  2. Spel “met 4 poten op de grond”: als je thuis komt neem je lekkere snoepjes in je hand, als je hond aangerend komt gooi je de snoepjes op de grond, blijf dit herhalen tot het moment dat hij met 4 poten op de grond blijft, zo leert hij 4 poten op de grond is een beloning, uiteindelijk zal je hond rustig wachten op zijn beloning i.p.v. opspringen. Als dat lukt snoep afbouwen, en dan belonen met al jouw aandacht.
  3. Doe de hond aan de lijn als er bezoek komt, zo voorkom je ergernissen en het moeten corrigeren.
  4. Als er bezoek komt strooi wat voer op de grond, door het zoeken worden ze rustiger en leer je dat ze niets met bezoek hoeven of noem laag en strooi voertjes op de grond
  5. Neem je hond mee naar de voordeur, zo heeft de hond het idee dat hij er bij betrokken wordt en er iets mee moet dus wordt rustiger.
  6. Leer je hond hoog en laag. Nodig hem uit tegen je op te springen en noem “hoog”, en beloon met je stem. Draai een beetje weg, dan zal hij weer naar beneden gaan, zeg “laag” en beloon met stem en voertje, herhaal dit net zolang tot hij het verschil snapt. Je kan dat ook leren met een krukje (pootjes op krukje is “hoog” er af is “laag”)

Het allerbelangrijkste is, wat wil je dat je hond doet?

Met zijn pootjes op de grond blijven? Leer dat dan gewoon aan!

Leer je hond hoog en laag.

We hebben hoge verwachtingen van onze hond, maar vergeten te leren wat we van ze verwachten en dan gaan we ze corrigeren.

Jammer en niet nodig!