Loading...
Therapie hond Amber 2018-06-03T19:01:19+00:00

Therapiehond Amber

Brave border collie Amber heeft samen met haar eigenaar Ad haar therapiehond certificaat behaald!

Om therapiehond te worden moet een hond aan nogal wat criteria voldoen. Een therapiehond moet sociaal zijn, goed opgevoed, mag niet opspringen of trekken aan de lijn, als hij schrikt moet hij goed herstellen, hij moet beheerst gedrag laten zien en bovenal moet een therapiehond het enorm leuk vinden om te werken met mensen en/of kinderen. Dit alles wordt getoetst middels een gedragstest voor de hond. Deze test bestaat uit twee delen; een deel zonder en een deel met eigenaar. Alleen honden met een zeer goed herstelvermogen, die er plezier in hebben, stressbestendig zijn en die gewenst gedrag laten zien kunnen voor de test slagen.

Bovendien wordt de eigenaar opgeleid, omdat de eigenaar in staat moet zijn om de hond goed te sturen, om de hond in lastige situaties te helpen en om de signalen van de hond goed te herkennen. Tijdens de opleiding dag, verzorgd door twee kynologisch gedragstherapeuten van Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails, worden praktijksituaties nagebootst, zodat de honden en hun baasjes een beetje een indruk krijgen hoe het werken met therapiehonden in het echt is. Dit opleidingscentrum heeft het lezen met honden op basisscholen naar Nederland gehaald in 2008 en sinds die tijd vele honden en eigenaren opgeleid.

Therapiehond Amber vindt niets leuker dan mensen en kinderen helpen. Therapiehonden zijn inzetbaar op basisscholen (zowel regulier als speciaal basisonderwijs), zorginstellingen, psychiatrie, logopedie, fysiotherapie, etc. Haar eigenaar Ad vindt het werken met kinderen in het onderwijs of het werken met mensen met een verstandelijke beperking het leukst. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ad Hinten, tel. 023-5616513, info@hondentraininghoofddorp.nl