Loading...
Sport en Spel Vervolg 2023-08-11T10:05:57+00:00

Sport en Spel Vervolg

Je kan starten op de volgende datum/tijd:

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Sport en Spel Vervolg

Het doel van de cursus sport en spel is plezier, het bevorderen van de vertrouwensband tussen mens en dier en het verbeteren van de communicatie met jouw hond. Bovendien is het een sportieve activiteit voor de hond en zijn baasje! De hond doorloopt volgens bepaalde regels en zonder lijn of halsband een parcours. Het baasje mag de hond alleen aansturen met commando’s en lichaamstaal.

Een parcours bestaat uit meerdere hindernissen of obstakels. Je hond moet deze hindernissen nemen naar aanleiding van jouw aanwijzingen.

Om de hindernissen aan te leren gebruiken we de zogenaamde “Touch” om de hond op een veilige manier over de hindernissen te bewegen.

In de sport en spel vervolg bestaat het parcours uit meerdere hindernissen. De manier van opbouw van het parcours is anders waardoor er meer uitdaging is voor de hond en baas. De hond gaat in de sport en spel vervolg op commando’s over de hindernissen.

Deze training vraagt veel van het lichaam van de hond, daarom is deze training alleen te volgen als je hond 10 maanden of ouder is.

Tijdens de cursus kan er maar 1 hond tegelijk over de hindernissen. In de lessen staan er buiten het parcours losse hindernissen om zelfstandig te oefenen. Dit voorkomt onnodig lang wachten.

Het programma sport en spel vervolg

  • Uitbreiden parcours
  • Parcours lopen op commando
  • Werken met verschillende snelheid
  • Op tijd door het parcours lopen