Loading...
Socialiseren van je pup 2018-04-19T09:13:21+00:00

Socialiseren van je pup!

Voor een goede omgang tussen honden is een goede socialisatie erg belangrijk. Het is belangrijk om een hond met veel andere honden in contact te brengen. Een hond die goed gesocialiseerd is, heeft geleerd hoe hij met andere honden om moet te gaan. Hij weet hoe de rangorde in een roedel werkt en hij begrijpt hoe vreemde honden communiceren. Het is daarom ook verstandig om vanaf jonge leeftijd met een hond op cursus te gaan.

Blootstelling aan de wereld gedurende de eerste vier maanden is essentieel voor je puppy om de wereld waarin hij zal leven te leren begrijpen en daarin te navigeren. Zelfs als je je puppy bij drie maanden krijgt, zijn rustige introducties van nieuwe dingen nog steeds belangrijk.

Hierbij 8 tips.

Tip 1. Begrijp de persoonlijkheid en het temperament van je puppy: hou ervaringen op een niveau dat de puppy niet bang maakt, stress geeft of afschrikt. Dit kan betekenen dat je je puppy gewoon eerst afwachtend laat kijken voordat hij aan nieuw dingen deelneemt.

Tip 2. Hou altijd voer bij de hand of een lekker snack, om te kunnen geven zodat je puppy jullie bezigheden associeert met goede dingen.

Tip 3. Dwing je puppy nooit om dingen te doen; als hij achterblijft, ga dan verder van hem vandaan totdat hij kalmeert en beloon hem met een snack.

Tip 4. Er zou speciale focus moeten liggen op het ontmoeten van mensen van allerlei generaties, vooral kinderen.

Tip 5, Laat hem ook wennen aan (post)bezorgers die hem bijv. snacks kunnen geven, zodat hij niet bang is voor mensen die aan de deur komen.

Tip 6. Straf je puppy nooit omdat hij zich terugtrekt; geef steun, aanmoediging en tijd. Als hij echt geen zin heeft in interactie dwing hem dan niet.

Tip 7. Vergeet niet om je puppy naar de dierenarts te brengen, niet alleen voor de vaccinatie maar ook om hem te laten wennen aan de omgeving van een dierenarts.

Tip 8. Onthoud goed; het is een lange-termijn-proces om je puppy te helpen om de wereld waarin hij leeft te ervaren en ervan te genieten. Stop niet bij 16 weken maar blijf het hele jaar actief om je puppy te laten kennis maken met allerlei soorten ervaringen, op een vriendelijke, weloverwogen manier.