Loading...
Puppy bijt oplossingen 2021-05-25T10:36:45+00:00

Puppy bijt oplossingen.

Komt je pup naar je toe en bijt hij in je handen, dan wil hij vaak uitdagen tot spel. Dit kan komen omdat hij zich verveelt. Het is belangrijk dat je op dit moment de pup niet wegduwt of tegen hem praat. Hij heeft dan namelijk bereikt waar hij voor kwam, namelijk aandacht!

Puppy’s bijten, en dat doen ze veel en hard. Dit is niet prettig, maar gelukkig wel normaal. Wanneer je jouw puppy het bijten wilt afleren is dat wel iets om rekening mee te houden. Je puppy het bijten afleren kost dan ook veel tijd en geduld.

Je puppy bijten afleren begint met het goed aangeven van je grenzen. Als je pup jou of iemand anders gaat bijten, loop dan weg en geef hem verder geen aandacht. Mocht hij je hard bijten, dan kan je hoog “Au!” roepen, het doet nou eenmaal pijn, en loop vervolgens weg.

Tijdens het wisselen van het melkgebit kan de pup juist nog iets meer gaan bijten. Maar wees gerust: het gaat over! Na het wisselen van het melkgebit (met maximaal 7 maanden) stopt het happen en bijten over het algemeen.

Leid hem bijvoorbeeld af met een snoepje vlak voor zijn neus of met een speeltje zodat hij met vier poten op de grond blijft. Vraag het bezoek om door de knieën te gaan, de pup even aan hun hand te laten ruiken en hem rustig over zijn borst te aaien terwijl u ervoor zorgt dat hij niet opspringt.

Blijf tijdens het voederen rustig tegen hem praten. Voorkom situaties waarin de hond gestresseerd raakt. Heb je het idee dat je hond je wil bijten? Ga dan bij hem zitten en praat op een rustige manier tegen je viervoeter.