Pup chippen 2017-03-25T19:35:38+00:00

Pup chippen door dierenarts

Elke dierenarts kan de pup chippen. Pup chippen het is een chip net zo groot als een rijstkorrel. Het is een klein buisje met daarin micro-elektronica. De dierenarts heeft een scanapparaat en als hij deze in de buurt van de chip houdt dan zendt deze het unieke chipnummer terug naar het scanapparaat. De pups die in 2012 worden geboren zijn verplicht om gechipt te worden dit zegt de Rijksoverheid. De gegevens van de eigenaar worden opgeslagen in een databank. Dus mocht u de hond kwijt zijn dan kan de dierenarts als ze de hond hebben gevonden voor u scannen. En zo kan de hond toch weer veilig bij u terecht komen. Een chipnummer bestaat uit 15 nummers en de eerste 3 cijfers vormen de landcode. In Nederland is de landcode 528 voor uw chipcode wat u in het dierenpaspoort weer terug kan vinden.

Voordelen van uw hond te chippen:

  • De chip is diervriendelijk en gemakkelijk af te lezen.
  • De chip heeft een uniek registratienummer, waardoor uw dier altijd geïdentificeerd kan worden.
  • Uw dier voelt de chip niet
  • Chip zonder onder de huid van de hond
  • Pups worden ook al gechipt

Nadelen van uw hond chippen:

  • Chip zit in de huid van de hond
  • Voor het aflezen van de chip is een speciaal afleesapparaat nodig.
  • In uitzonderlijke gevallen kan de chip zich een stukje door het lichaam verplaatsen. Dit gebeurt zeer zelden en het dier ondervindt hier geen nadelige effecten van. De chip zal slechts een paar centimeter verschuiven en blijft werkzaam. De gezondheid van het dier wordt niet aangetast.

Puppy chippen verplicht in 2012

Ongeveer 100.000 pupjes worden er geboren per jaar. Vanaf 2012 is het verplicht om uw hond of pup te chippen. Als de eigenaar de pup of hond niet laat chippen is hij in overtreding en strafbaar. Waarom ze het chippen verplichten is om de malafide hondenhandel af te schaffen, het broodfok van honden tegen te gaan. En mocht u hond kwijt zijn dan kan de hond of pup altijd terug gevonden worden. Overigens beschikken de meeste dierenartsenpraktijken en veel dierenasielen en dierenambulances over afleesapparatuur.

Puppy chippen: kosten

De kosten om je hond of pup te laten chippen zit gemiddeld tussen de € 25 en € 50. De chip kunt u laten plaatsen bij elke dierenarts.

4 x per jaar hebben wij DierenspeciaalzaakHoofddorp Dr. Woof met een vaccinatie dag waarin hij uw pup kan chippen.