Loading...
Nieuw Hoopers training 2023-04-06T12:48:21+00:00

Nieuw: Hoopers training

Agility, Flyball, Canicross en Doggydance.. er zijn veel verschillende sporten om samen met je hond te doen. Maar heb je al gehoord van Hoopers? We vertellen je er meer over.

Wat is Hoopers?

Hoopers is een leuke, nieuwe en volwaardige opzichzelfstaande hondensport. Deze sport is geschikt voor elke hond. De oorsprong ligt bij de sport Agility (behendigheid). Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen in Hoopers zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als baasje. Het aanleren van de oefeningen gebeurt ‘drukvrij’. Het is tenslotte de bedoeling dat het vooral leuk blijft. Uiteindelijk kan de hond een parcours zelfstandig afleggen op stem- en lichaamsaanwijzingen van het baasje, die daarbij op één plek blijft staan en dus niet hoeft mee te rennen en zelfs niet hoeft mee te lopen.

Voor Hoopers heb je veel materiaal nodig. Er wordt gebruik gemaakt van de ‘poortjes’, die letterlijk Hoopers heten, tunnels en tonnen waar de hond omheen moet lopen. Van dit alles heb je er meerdere nodig om een mooi parcours uit te kunnen zetten.

Doordat je uiteindelijk als baasje niet mee hoeft te rennen door het parcours, zoals bij Agility, is Hoopers ook zeer geschikt voor mensen die zelf lichamelijk minder vitaal zijn. Dit maakt Hoopers voor een hele brede doelgroep geschikt.  Ook voor veel soorten honden is Hoopers een geschikte sport. Omdat het lichamelijk niet al te belastend is en veel denkwerk bevat, kun je met bijna elke hond Hoopers doen!

Hoopers is geschikt voor elke hond die het leuk vindt om met de baas samen te werken.

Klik hier voor verdere uitleg