Loading...
Mijn hond heeft jeuk 2017-03-03T15:36:29+00:00

Mijn hond heeft jeuk

Mijn hond heeft jeuk. Jeuk bij honden kan zich uitten in krabben, likken of te bijten in zijn vel. Als de hond dit veel doet op een dag of krabt spreken we van ongewenst gedrag. En dit gedrag kan voortkomen uit lichamelijk of psychisch oorzaken. Er zijn veel honden die overgevoelig kunnen reageren op voeding. In de meeste hondenvoeding komt veel granen en er zijn honden die hierdoor enorm gaan krabben of uitslag hebben aan de onderkant van hun buik. Probeer dan eens vers vlees hondenvoeding te geven. En kijk dan of de jeuk bij de hond vermindert. Ook kan het zijn dan de jeuk bij de hond veroorzaakt wordt door vlooien. Dit kan je zien door de zwarte puntjes die in de hond zijn huid zitten. Behandel de hond hiervoor en uw omgeving en andere huisdieren.

Mijn hond heeft jeuk en krabt en schudt veel met zijn oor

Ook kan de hond veel krabben aan zijn oor of schudt de hond zijn kop heen en weer. De hond kan dan last hebben van oorontsteking of oor mijt. De oren van de hond zijn dan vaak rood aan de binnenkant of ze hebben een hele sterke geur. Als uw constateert dat uw hond dit heeft ga dan langs de dierenarts want dit gaat niet vanzelf over. En honden kunnen hier enorme last van hebben.

Mijn hond heeft jeuk en last van anaal klieren

Soms zie je honden ook weleens sleetje rijden hiermee bedoelen we dat de hond op zijn kont gaat schuiven over de grond. Als de hond deze jeuk heeft kan je er vanuit gaan dat de hond last heeft van zijn anaal klieren. De hond heeft dan vaak jeuk onder zijn staart. De anaal klieren van de hond kunnen dan verstopt zijn en dit kan heel pijnlijk voor de hond zijn. Een goede trimsalon of dierenarts kan uw hond hier dan vanaf helpen.

Mijn hond heeft jeuk en likt en krabt veel op zijn voorpoten

Soms zie je dat honden overmatig likken op hun pootjes. Dit kan voortkomen uit dwangmatig gedrag of verveling of spanning. Als u dit bij hond constateert probeer de hond dan af te leiden en onderneem dan leuke dingen met u hond. Een hond is gek op denkspelletjes of vind het heerlijk om een rondje naar buiten te gaan. Sommige honden vinden fietsen of hondensteppen ook geweldig.