Loading...
Kong recepten 2017-04-26T22:59:35+00:00

KONG RECEPTEN

Fruit Kong

Hak een appel en twee wortels fijn. Snipper de stukjes appel en wortel in de Kong. Prop een banaan in de Kong om de mix bij elkaar te houden. Je kan variëren met het fruit, denk aan mango, nectarine, selderij.

Oosterse Kong

Neem wat afgekoelde (plak)rijst. Meng de rijst met wat kleine stukjes leverworst en/of kleine reepjes kaas. Stamp het mengsel goed aan met een vork.

Baby Kong

Klop Brinta pap op met water of met yoghurt. Snipper stukjes banaan of stukjes worst door de pap. Je kan ook hondenbrokken gebruiken. Deze Kong kun je ook invriezen. Let op: een ingevroren Kong eerst even onder de kraan houden, anders heb je kans dat de tong van je hond aan de Kong vast komt te zitten, een z.g. Tong Kong

Kong op een touwtje

Sommige honden hebben een extra uitdaging nodig. Knoop een stuk stevig touw in je kong en hang deze zo op, dat je hond er net bij kan. Doordat je hond de Kong niet vast kan pakken zal hij nog meer moeite moeten doen om de Kong leeg te krijgen.

Yoghurt Kong

De Kong vullen met yoghurt en dan invriezen (maar dat is wel smerig als het heel erg ontdooit is).

Kong met ei

Roer een ei in een kopje, doe er een paar stukje kaas doorheen, vul de Kong (eerst met een koekje!) en zet hem vervolgens in een kopje 20 seconden in de magnetron. Goed laten afkoelen en smullen maar.

Kong met pasta

Gebruik een restje pasta en doe er wat stukje kaas doorheen. Vul de Kong en zet hem daarna in een kopje 20-40 seconden in de magnetron. Goed laten afkoelen en smullen maar.

Kong ijsje

Leng de soep aan met water. Sluit het kleine gat van de Kong af met folie, zodat hij niet leegloopt. Giet de soep in de Kong. Zet de Kong in een beker of schaaltje, zodat hij rechtop blijft staan Zet de Kong in de vriezer tot hij bevroren is. Spoel de Kong eerst af voor u hem aan de hond geeft. Dit voorkomt het vastplakken van de tong aan de buitenkant.

Monkey Kong

Het aller – snelste Kong-recept! Neem één flinke eetlepel pindakaas. Smeer deze pindakaas (met je vinger) goed onder de rand van de grote opening. Klaar is kees! Alleen al door de geur zal je hond lang zoet zijn met deze Kong, zelfs als alle pindakaas al lang op is. Voor de goede orde: pindakaas is niet slecht voor honden mits je het beperkt geeft. Wil je extra letten op de gezondheid? Neem dan zoutloze pindakaas, ook gezonder voor de baas.

Kong Regular

Nog een makkelijk Kong-recept. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Om te voorkomen dat de hondenbrokken er te snel uitvallen, versper je de grote opening met een stevig hondenkoekje of -staafje. Neem daartoe een hondenkoekje of -staafje dat een beetje groter is dan de grootste opening. Knijp het dikke deel van de Kong bij elkaar waardoor de grote opening een ovaal wordt. Plaats het hondenkoekje of -staafje in deze ovale opening en stop met knijpen: nu zit de versperring stevig vast in de opening. Smullen maar.

Ice Kong

Een makkelijk Kong-recept dat wel wat meer tijd vergt. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Houd je vinger op de kleinste opening en laat via de grote opening de Kong vollopen onder de waterkraan. Haal je vinger van het gat en laat de Kong leeglopen. Laat de Kong nog eenmaal vol- en weer leeglopen. De hondenbrokken zijn nu allemaal vochtig. Plaats de Kong voorzichtig(!) in de vriezer. Haal de Kong met de aan elkaar gevroren hondenbrokken uit de vriezer en het eetfeest kan beginnen. Door likken, warme adem en voorbij gaan van de tijd komen de brokken langzaam weer los. Let op: een ingevroren Kong eerst even onder de kraan houden, anders heb je kans dat de tong van je hond aan de Kong vast komt te zitten, een z.g. Tong Kong

Super Monkey Kong

Alweer zo’n makkelijk Kong-recept! Neem één snee brood en besmeer deze aan één zijde met pindakaas. Vouw of prop de belegde boterham in de Kong en de pret kan beginnen. Voor extra moeilijkheidsgraad vries je de Kong vervolgens in!

Fruity Kong

Een relatief snel Kong-recept waarmee de hond even zoet is. Prak een (oude) banaan op een bord. Voeg de reguliere hondenbrokken toe en meng het geheel goed door elkaar. Vul de Kong met het mengsel. Klaar is kees!

Kong d’Oeuf

Een makkelijk Kong-recept dat héél veel tijd vergt om op te eten. Doe een rauw ei in een beker en klop het goed door. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Houd je vinger op de kleinste opening en laat via de grote opening de Kong vollopen met het vloeibare eimengsel. Beweeg de Kong zodat het eimengsel in alle hoekjes en gaatjes kan komen. Haal je vinger van het gat en laat de Kong leeglopen. Plaats de Kong nu voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de magnetron in korte tijd het eigeel stollen. Let goed op dat je niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met het eimengsel één grote massieve snack. Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat het snacken kan starten.

Cheesy Kong

Een makkelijk Kong-recept dat héél veel tijd vergt om op te eten. Neem een plakje kaas en versnipper dit in kleine stukjes. Doe reguliere hondenbrokken samen met de kaassnippers in een kom en meng het goed door elkaar. Vul de Kong helemaal met het mengsel en plaats de Kong vervolgens voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de magnetron in korte tijd de kaassnippers smelten. Let goed op dat je niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met de gesmolten kaas één grote plakkerige snack. Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat je hem aan de hond geeft.

Pens Kong

Neem een pens- of hartschijf uit de diepvries en zodra deze iets ontdooit is, vul de kong dan helemaal. Druk het goed aan zodat het moeilijk is om het eruit te krijgen.

Brokjes Kong

Week wat van de gewone voerbrokken in water of bouillon. Maak met behulp van blik of een pens- of hartschijf er een lekkere brij van (niet te vochtig). Vul de kong helemaal en druk het goed aan. Op deze wijze haal je het restant vocht eruit en wordt het lastiger om de inhoud eruit te halen.

Broodje Kaas Kong

Neem een boterham, haal de korstjes eraf, beleg deze met kaas (smeerkaas mag ook), vouw de boterham in de Kong. Laat de kaas smelten in de magnetron. Laat de Kong eerst goed afkoelen, en geef de Kong pas als hij koud aanvoelt.

Worst Broodje Kong

Neem een boterham, haal de korstjes eraf, beleg deze met leverworst (smeerworst mag ook), vouw de boterham in de Kong. Druk het goed aan.

Super Broodje Kaas

Vul de Kong met de volgende laagjes: brood, kaas, brood, kaas totdat de Kong vol is. Laat de kaas smelten in de magnetron. Laat de Kong goed afkoelen, en geef de Kong pas als hij koud aanvoelt.

Italiaanse Kong

Vul de Kong met de volgende laagjes: gekookte pasta, kaas, Rodi worst, pasta etc. totdat de Kong vol is. Laat de kaas smelten in de magnetron. Laat de Kong goed afkoelen, en geef de Kong pas als hij koud aanvoelt. Sommige honden vinden gekookte rijst erg lekker, gebruik dan rijst in plaats van pasta.

Pasta-Pens Kong

Maak een lekker mengseltje van gekookte pasta met pens- of hartschijf, vul de kong helemaal. Laat de Kong opstijven in de koelkast en geef de Kong dan pas aan de hond.

Bevroren Kong

Je kunt dezelfde vulling gebruiken als in het basisrecept, maar bijvoorbeeld ook eigengemaakte bouillon (kant en klare is te zout). Veel honden zijn ook gek op rijst; als je “plakrijst” gebruikt, hier wat blikvoer of stukjes gekookte kip, kaas of worst doorheen doet heb je een onweerstaanbare vulling. Eerst het gaatje aan de onderkant afdekken, de Kong vullen en dan in de vriezer.

Full Lunch Kong

Wat gekookte groenten, een balletje (rauw) gehakt, een paar plakken leverworst, brood of paneermeel, wat olie, wat lijnzaad en 2 rauwe eieren. een smeuïge massa van maken en de Kong(s) ermee vullen. Eerst natuurlijk een paar brokjes onderin voor het kleine gat en in 2 bekers in de magnetron zetten. Na anderhalve minuut komt het spul er van boven weer uit en weet je dat de eieren gaar zijn. Gezonde vullingen: Yoghurt, stukjes fruit, stukjes vlees (mager), een eitje, stukjes groente, een klein beetje jam, wat gesmolten 20+ kaas… En dan lekker invriezen, heeft je hond een lekker ijsje waar hij lang mee doet… Is ook goed als bezigheidstherapie..

De Kong is verkrijgbaar bij onze dierenspeciaalzaak Hoofddorp.