Loading...
Kind en hond 2022-05-02T23:04:16+00:00

Kind en hond cursus

Niets is leuker dan dat uw kind en uw hond de beste vriendjes zijn. Samen spelen, knuffelen en samen zijn.

Maar!!

Er zijn wel gedragsregels die uw kind zal moeten leren en toepassen om de omgang met de hond goed te laten verlopen. Een hond is geen mens en om ongelukken te voorkomen is onderling begrip, normen en waarden van groot belang. ( 10 gouden regels)

De 10 gouden regels en basiskennis gedrag.

De cursus is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Met deze cursus leert uw kind de gedrag/omgangregels van en met een hond, wat wel en wat niet kan. Leert de kennis van de eigen hond en van andere honden, daarnaast leert je kind de basiscommando’s, trucjes en geschikte spelletjes samen met de hond.

Wederzijds begrip respect.

Het is de bedoeling dat zowel hond als kind respect voor elkaar krijgen, doormiddel van lichaamstaal van de hond te herkennen en begrijpen wat wel en niet kan bij een hond, en wanneer de hond geen zin heeft om te spelen etc.

Inhoud cursus

  • 10 gouden regels kind hond
  • Gedrag eigen hond
  • Gedrag algemeen van honden
  • Aanleren commando’s
  • Geschikte spelletjes kind hond.

De cursus bestaat uit 5 lessen van 45 minuten. Deelname is mogelijk voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder, onder begeleiding van een ouder of volwassen persoon. Van de hond wordt verwacht dat hij de normale basis kennis heeft (puppycursus en of vervolgcursus), heel belangrijk dat hij/zij (hond) sociaal is met andere honden en mensen.

De eerste les is een theorieles zonder hond. (10 gouden regels)

Er is voor deze cursus geen vaste dag/tijd. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.