Loading...
Kammen 2017-03-03T15:34:50+00:00

Kammen

Er zijn ontzettend veel soorten borstels en kammen. En evenveel mogelijkheden voor de hond dat het goed of fout kan gaan. Laat u hierover goed informeren of door de fokker, een goede dierenspeciaalzaak ( Faunaland Skagerhof) of door die mensen die letterlijk met hun handen de hele dag in het haar zitten de trimmer. Doordat er zoveel verschillende vacht typen zijn is het best moeilijk om te zeggen welke borstel of kam het meest geschikt is , dat is soms per hond verschillend.

Labradoodle en kammen

Een waterblazer is een must voor een labradoodle vacht (eigenlijk voor alle langharige honden.) Het blazen van de vacht betekend dat de vacht altijd los blijft en de klitten minder kans krijgen. Ook blaast u de vacht droog, maar ook na een strand- of boswandeling komt het echt van pas. Laat u een natte vacht opdrogen aan de lucht dan is de kans dat er klit vorming is erg groot.

Hoe kan ik een hond kammen?

Met de haarrichting mee,  van staart naar kop, van de buik richting rug. Laag bij de voeten beginnen dan langzaam omhoog, laagje voor laagje. Vacht omhoog houden en dan naar beneden werken. Steeds laagje voor laagje doorwerken zodat je steeds de huid ziet. Een goed trimsalon helpt u graag en doet het voor.

Hoe vaak moet ik een hond kammen?

Te vaak kammen is echter ook niet goed. Als je te vaak kamt kun je gezonde haren los trekken en het verharen juist stimuleren. Vaak is één keer per week borstelen meer dan voldoende, maar een goede hondentrimmer of dierenspeciaalzaak (Faunaland Skagerhof) kan je daar preciezer over informeren. Zorg er ook voor dat je de juiste kammen en borstels gebruikt. Het verkeerde gereedschap kan de vacht beschadigen waardoor hij juist makkelijker gaat klitten.

Wat kan er gebeuren als ik de hond niet kam?

Wordt een hond te weinig gekamd dan kan de vacht vol gaan zitten met klitten. Of nog vervelender, vervilten, wat voor een hond nare jeuk oplevert. Daarnaast is het prettiger om die haren met een borstel weg te halen dan om ze later van de vloer te moeten halen. En tenslotte is het een goed moment om de hond van top tot teen te controleren op eventuele teken of andere huidaandoeningen.

Vlooienkam

Heeft uw hond  last van vlooien? Kleine springerige beestjes die verzot zijn op het bloed van uw huisdier? Dan wordt het hoog tijd dat u deze beestjes gaat aanpakken. Doet u dat niet dan gaat uw huisdier onherroepelijk last krijgen van enorme jeuk, en in het ergste geval van een allergische reactie.  Wanneer u besluit om de vlooien niet te bestrijden dan kan uw hond uiteindelijk bloedarmoede en zelfs wormen oplopen! Heeft u dus het beste met uw hond voor, dan kiest u natuurlijk voor een behandeling. Bij het behandelen van uw huisdier is het belangrijk dat alle op uw hond aanwezige vlooien, larven en eitjes worden verwijderd. Het meest doeltreffend gaat dit met een speciale vlooienkam. Een vlooienkam heeft lange dunne tanden die dicht op elkaar staan. Doordat er weinig ruimte zit tussen de tanden van de vlooienkam kunnen de vlooien niet ontkomen. U borstelt ze zo uit de vacht van uw hond.