Loading...
Huilende puppy’s 2017-12-03T23:15:03+00:00

Huilende Puppy’s

Enkele Tips bij puppy’s die ’s nachts huilen.

Veel puppy’s zullen de eerste nachten in hun nieuwe huis huilen, omdat ze gewend zijn geraakt om met andere puppy’s of hun moeder te slapen. Je kan verschillende dingen doen om je nieuwe puppy te helpen wennen om in zijn eentje te zijn en zich ’s nachts op zijn gemak te voelen. Je puppy vroeg al wat onafhankelijkheid bijbrengen, kan hem helpen wennen aan het alleen thuis zijn later in zijn leven.

Tip 1.

Je nieuwe puppy moet zijn eigen mand of bench hebben en diverse speeltjes om op te kauwen en mee te knuffelen.

Tip 2.

Overweeg om een overdekte mand/krat te gebruiken. Dit kan nerveuze puppy’s helpen om zich zekerder te voelen. Grote open ruimtes kunnen intimiderend overkomen.

Tip 3.

Voordat je je puppy op zijn slaapplaats plaatst zorg er voor dat hij gelegenheid heeft gehad om naar buiten te gaan en liefst zo laat mogelijk zijn behoefte heeft gedaan voordat je naar bed gaat of weggaat.

Tip 4.

Je puppy mee naar buiten nemen moet ook het eerste zijn dat je doet als je thuiskomt of als je in de ochtend opstaat. Als je dit niet doet kan je puppy de gewoonte krijgen om zijn behoefte in huis te doen.

Tip 5.

Probeer niet teveel drukte te maken voordat je je puppy alleen laat. Als je te speels en te enthousiast bent, kan leiden tot toenemende verlatingsangst bij je puppy. Laat wat speeltjes en/of snackjes achter en zeg kalm gedag.

Tip 6.

Er zij diverse middelen te koop bij de dierenspeciaalzaak welke kunnen helpen om nachtelijk huilen te voorkomen en/of te verminderen.