Loading...
De 10 Gouden regels voor ouders over het houden van honden 2023-07-19T18:04:39+00:00

De 10 Gouden regels voor ouders over het houden van honden

Naast de tien gouden regels voor kinderen zijn er nog een aantal belangrijke zaken waar u op moet letten!

  1. Laat u kind nooit alleen met het de hond.

U mag en kan u kind nooit alleen laten met u hond, in de ogen van een hond zijn kinderen tot een jaar of 10-12 een soort van pup, die wat hem betreft onder hem staan in rang. Als u (zijn baas) echter in de buurt bent zal hij de kinderen zien als dat ze horen bij zijn baas, hij zal dan niet snel corrigeren voor gedrag dat hij niet leuk vindt, bent u uit de buurt kan het zijn dat de hond ongewenst gedrag van uw kinderen wil stoppen en daar kan hij dan zijn tanden bij gebruiken. Blijf er daarom altijd bij!!

  1. Pas op met straffen

Straf uw kind nooit waar de hond bij is, want u heeft kans dat de hond u hierbij wil helpen, maar straf u hond ook niet waar de kinderen bij zijn, uw kind kan het dan nadoen en de hond kan zich later op de kinderen afreageren.

  1. Straf grommen niet

Gromt de hond naar uw kind, straf de hond dan niet maar neem hem mee naar een andere plek en bedenk waarom de hond gromde, een grom is een waarschuwing, indien u het grommen bestraft kan de hond het grommen voortaan overslaan en direct gaan bijten of happen ( dus waarschuwt hij niet meer) ga na wat de hond niet leuk vond en los dat probleem op.

  1. Let op uw kind

Let op uw kind zorg ervoor dat uw kinderen uw hond niet plagen of per ongeluk pijn doen, is niet leuk voor de hond en kan daardoor gevaarlijk voor uw kinderen woorden als de hond zich wil verdedigen.

  1. Laat kinderen geen commando’s geven

Indien u dat wel wil doen doe dat dan onder begeleiding van de ouders of een hondentrainer en van pup af aan zodat de hond er aan gewend is en dat de hond ook weet dat u er bij bent dus nooit alleen.

  1. Niet op de bank

Leer de hond dat hij niet op de bank mag zodat hij niet op ooghoogte komt met de kinderen en er geen onenigheid ontstaat wie waar mag zitten.

  1. Niet laten bedelen

Leer de hond om niet te bedelen als de kinderen iets eten en leer de kinderen nooit iets te geven aan de hond onder het eten. Dit voorkomt happen in kinderhandjes.

  1. Laat uw kind niet liggend op de grond spelen

Voorkom dat uw kind speelt liggend op de grond met de hond in de buurt, dit kan verwarrend zijn voor de hond en het hoofd van je kind is dan wel erg dichtbij de tanden van de hond, heeft u een baby leer dan de hond dat hij niet op het kleed van de baby mag komen. Geeft uw hond elders in de kamer iets te doen.

  1. Laat uw kind niet de hond uitlaten

Kinderen kunnen nog niet zelfstandig de hond uitlaten, een kind kan niet verantwoordelijk worden gemaakt voor het gedrag van uw hond, hij kan verveld gedrag gaan vertonen of uw kind omver trekken, of in gevecht raken met een andere hond. Uw kind kan dan niet ingrijpen en loopt kans om tussen de honden in te komen en dat is gevaarlijk!

  1. Pas op met stoeipartijtjes

Let op als er vriendjes van uw kind op visite komen, als zij met elkaar stoeien kan de hond denken dat zijn kind wordt aangevallen en wil hij hem helpen met alle gevolgen van dien.