Loading...
Adoptie- en Asielhonden cursus 2021-03-30T11:21:23+00:00

Asiel/Adoptiehonden cursus

Je kan starten op de volgende datum/tijd:

Donderdag 1 april 2021 om 19:00 uur (vol)
Donderdag 29 april 2021 om 20:00 uur
Donderdag 27 mei 2021 om 19:00 uur
Donderdag 24 juni 2021 om 20:00 uur
Donderdag 22 juli 2021 om 19:00 uur
Donderdag 19 augustus 2021 om 20:00 uur

Binding en Vertrouwen bij Adoptie Honden.

Heb jij onlangs een hond geadopteerd vanuit het buitenland of een asiel in Nederland? Lees dan verder, want wij hebben een gezellige groep opgezet voor jullie.

Voor wie is de groep bedoeld?

Voor eigenaren, die een hond hebben geadopteerd vanuit het buitenland of een asiel in Nederland, en een band willen opbouwen op basis van vertrouwen.

Vaak hebben geadopteerde honden uit het buitenland of asiel een rugzakje, waardoor de reguliere trainingsgroepen te overweldigend zijn voor deze honden. De honden hebben vaak een laag zelfvertrouwen, moeite met vertrouwen in de mens, weinig socialisatie en tonen angst gedrag. Hondentraining Hoofddorp biedt hier een oplossing voor, in de vorm van  Zelfvertrouwen en Vertrouwen bij Adoptie Honden groep.

De trainingen zijn er specifiek op gericht om een sterke band van vertrouwen op te bouwen tussen jou en jouw trouwe viervoeter. Tijdens de trainingen geven wij jullie als eigenaren ook handvaten mee om het zelfvertrouwen van jouw hond te verbeteren. Dit doen wij door middel van geduld, liefde en vertrouwen toe te passen in onze oefeningen. De focus ligt op het begrip voor jouw hond!

Tijdens de lessen gaan wij ook aan de slag met de basis oefeningen zoals zit, af, blijf, wacht, kom voor en volg. Naast de basis oefeningen bieden wij ook oefeningen aan zoals hersenwerk (zoeken, snuffelen en nadenken). Al deze oefeningen bieden, in combinatie met elkaar, een mooie uitdaging voor hond en eigenaar om elkaar goed te leren kennen en vooral veel plezier te beleven samen.

Uiteraard worden alle oefeningen aangeboden in een veilige omgeving waar de honden op hun gemak kunnen voelen. De groepen bestaan uit maximaal 6 honden, zodat de honden de ruimte krijgen om te wennen en niet worden overdonderd. Alle oefeningen worden ook per hond bekeken, om te bepalen wat wel en wat niet haalbaar is voor jouw hond. Zo voorkom je dat er stress ontstaat en houden wij het vooral leuk!

Wat krijg je nog meer mee?

Naast de oefeningen krijg je veel informatie mee over het lezen van “hondentaal”. Zodat je de nodige handvaten mee krijgt om gedrag bij je hond te signaleren en hier op in te spelen. Daarnaast ontvang je een hoop handige informatie voor het dagelijks leven met een geadopteerde hond, zoals voeding, beweging, verzorging en benchtraining. Maar je krijgt ook informatie over hoe je angst voorkomt bij alleen thuis blijven, angst voorkomen bij het ontvangen van bezoek en hoe je het beste steun kunt bieden aan je hond in andere angstige situaties. Uiteraard krijg je aan de einde van de cursus ook een  certificaat van deelname en wat lekkers voor jouw hond mee!

Duur en kosten:

1 keer in de week één les van 45 minuten op de Donderdagen.

8 Lessen in totaal verdeeld over 8 weken.

150,- euro per Cursus (8 lessen). Alle familieleden mogen, in overleg, betrokken worden in de lessen.

Met inachtneming van de Coronaregels.